Ready for take off (Sofie van Scheyen)

Ready for take off is de eenakter die tijdens het Eenakterfestival op 22 en 23 april in het Spiegeltheater is gespeeld als ''de inzending'' van Het Middelburgs Theater. 

Regisseur Derek Meijer daarover: "Ik wilde graag een voorstelling maken over mijn fascinatie voor stewardessen en Sofie van Scheyen, drama-docent, regisseur en tekstschrijfster met wie ik recent weer in contact kwam, had een perfect format liggen om rondom dat  thema een voorstelling te maken. Samen hebben we de verhaallijn bedacht en zijn we tot een leuk script gekomen met als titel: Ready for take off - 32 minuten uit het weerzinwekkende leven van Geertruida van den Berg. De spelers die samen met mij de voorstelling willen maken zijn: Kees Baaijens, Roelie van der Velde, Astrid de Buck en René de Jonge. Zij vertellen het leven van een hele gewone vrouw, Geertruida van den Berg, met een hele gewone baan, bij de V&D, en een heel gewone man, Koos. Ze verkoopt heel gewone koffers aan gewone mensen voor gewoon dagelijks gebruik. Maar soms, heel soms gaat er iets mis en dan zien haar hersenen iets anders dan wat ze dagelijks ziet…  Geertruide weet het dan zeker….ze had gewoon stewardess moeten zijn…dan was alles anders…" 

Vergeten kinderen (preview)

Peter Adriaanse brengt met theatergroep Duinart een preview van hun nieuwe voorstelling: indrukwekkend!

Jannetje bleef alleen achter op de zolder in de grote schuur. Ze pakte haar pop stevig vast en gaf een dikke zoen op het voorhoofd. Zachtjes vertelde ze: "Toen het water kwam, zijn ze mij vergeten. Geeft niet, hoor, ik word zo vaak vergeten."

Vergeten kinderen is een voorstelling over mensen met een verstandelijke beperking aan het einde van de Tweede wereldoorlog op Walcheren. Er is weinig informatie over deze groep mensen, terwijl ze er toch echt zijn geweest. Ze werden verstopt en verborgen gehouden voor de buitenwereld en de vijand om erger te voorkomen. Het stuk speelt zich af vlak voor het bombardement op de dijken van Westkapelle in 1944. De bevrijding was in zicht.

Blauwdruk (Toneelgroep 'Het Volk')

Onder regie van Lejon van Es kwam de voorstelling Blauwdruk tot stand. Dit was het laatste stuk van het ZCA-eenakterfestival, een smaakvolle uitsmijter!

Marianne Sinke, Carla Roghair en Ellen Jongejan zijn drie collega's die in een atelier trachten tot een houtconstructie te komen aan de hand van een ingewikkelde bouwtekening, een blauwdruk. Ze zijn hierbij op elkaar aangewezen, omdat geen van hen in staat is de blauwdruk zelfstandig te lezen. Ego√Įsme, achterdocht en grove zelfoverschatting vertroebelen echter de onderlinge verhoudingen.

De Smarties

Dertig jaar geleden waren De Smarties al van de partij tijdens het ZCA-eenakterfestival. Nu traden zij weer op in dezelfde samenstelling als toen.

Ook nu hebben we hen bereid gevonden om nog een keer op te treden als sluitsuk van de eenakters op herhaling. Marianne Sinke, Roelie van de Velde, Kees Baijens en Benny Kouwenhoven brengen u een gevarieerd repertoire.

 

Agenda


Doek

Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Première: 17 juni 2023

Klik op de titel voor meer infoDe Vader
(najaar 2023)

een bejubeld stuk over dementie onder regie van Derek Meijer

Première: 30 september 2023

Klik op de titel voor meer infoHet Minitheater wordt financieel ondersteund door een jaarlijkse subsidie van de gemeente

logo

 

Laatst bijgewerkt: 
14 mei 2023